Toerisme Londen, Bezienswaardigheden Londen, Vakantie Londen.

Onze Vakantie Aanbiedingen naar:

Londen

Evenementen in Europa

 1. Theater - Wicked

  WickedDatum: 23-04-2014 - 19:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 2. Theater - From Here To Eternity

  From Here To EternityDatum: 24-04-2014 - 19:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 3. Theater - Wicked

  WickedDatum: 25-04-2014 - 19:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 4. Theater - Les Miserables

  Les MiserablesDatum: 26-04-2014 - 14:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 5. Theater - From Here To Eternity

  From Here To EternityDatum: 26-04-2014 - 14:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 6. Theater - Top Hat

  Top HatDatum: 26-04-2014 - 14:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 7. Theater - The Commitments

  The CommitmentsDatum: 03-05-2014 - 19:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 8. Theater - War Horse

  War HorseDatum: 03-05-2014 - 19:30:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland
 9. Theater - The Commitments

  The CommitmentsDatum: 17-05-2014 - 15:00:00
  Plaats of Streek: Londen
  Kies eerst een Land: Engeland

Toerisme in Londen - Bezienswaardigheden London


Vakantie naar Londen en Toerisme in Londen, u vindt hier alles over uw Stedentrip naar Londen of over uw Vakantie in Londen. Alle toeristische attracties, evenementen en bezienswaardigheden in Londen handig bij elkaar. Toerisme in Londen begint bij Toeristen Informatie Europa. 


Vakantie, Toerisme en Bezienswaardigheden Londen 

Londen is de hoofdstad en grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk.
In de regio Groot-Londen, waarvan de begrenzing tegenwoordig vaak gelijk wordt gesteld aan die van de stad Londen, wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen.  Hiermee is Londen de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. De hele metropoolregio strekt zich evenwel nog ver uit buiten de grenzen van Groot-Londen. De grenzen hiervan zijn niet gemakkelijk aan te geven, maar gedacht moet worden aan een gebied van ongeveer 8000 km² met 12 tot 14 miljoen inwoners.
De stad is naast de hoofd- en grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land. 
 

Topografie van Londen

De miljoenenstad Londen, of Groot-Londen, ligt in het zuidoosten van Engeland. Groot-Londen heeft een oppervlakte van 1,572 km².
De stad wordt ruwweg van west naar oost doorsneden door de rivier de Theems. De spoelvlakte waar de Theems door stroomt is de Thames Valley. Ooit was deze rivier veel breder en ondieper dan zij nu is en werd ze begrensd door drasland; ter hoogte van de London Bridge was sprake van getijdenwerking en bij hoogtij kon het water tot wel een kilometer breed worden, ongeveer vijf keer zo breed als nu. Nog altijd vormt de getijdenwerking van de rivier een bedreiging voor Londen, al moet de Thames Barrier, een waterkering in de Theems in het oosten van Londen, de komende decennia voldoende bescherming bieden.
Het hoogste natuurlijke punt in (Groot-)Londen is Westerham Heights met een hoogte van 245 meter. Westerham Heights is gelegen in de borough Bromley in Outer London, de buitenring van Groot-Londen. De acht hoogste natuurlijke punten van de stad liggen allemaal in Outer London. Het hoogste punt van Inner London, het centrale deel van Groot-Londen, is Hampstead Heath in de borough Camden met een hoogte van 134 meter.
De City, voluit de City of London, is de historische stadskern. In de City zijn voornamelijk financiële instellingen gevestigd. Het gebied is slechts 2,6 km² groot en wordt ook wel de square mile genoemd. De wijk heeft ongeveer 7000 inwoners.
 

Klimaat van Londen

Londen heeft een gematigd zeeklimaat. Relatief gezien regent het niet veel. Sneeuw komt ook niet zoveel voor. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het hitte-eilandeffect. Toch kent men in Londen wel sneeuwval, zoals tijdens de sneeuwstorm van februari 2009.
 

Architectuur van Londen

Londen heeft niet een architectonische stijl die kenmerkend voor de stad is. Wel zijn er een aantal architecten die een stempel op de stad hebben weten te drukken.
Veel van de gebouwen in het huidige Londen zijn van na de Grote Brand. Toch zijn er nog wel gebouwen, of resten daarvan, van voor die tijd. Zo zijn er nog stukken Romeinse stadsmuur bewaard gebleven. Westminster Abbey en de Tower of London zijn ook overblijfselen van voor de Grote Brand.
De koninklijke bouwmeester Inigo Jones introduceerde het palladianisme in de stad. De bekendste gebouwen die hij ontwierp zijn het Queen's House in Greenwich uit 1616 (zijn vroegste nog bestaande werk), en de Banqueting Hall in het Palace of Whitehall uit 1622.
 
Na de Grote Brand schiep Christopher Wren met de wederopbouw van St. Paul's Cathedral een monument. Naast deze kathedraal bouwde hij nog 50 andere kerken in de stad, waarvan er tegenwoordig nog 23 bestaan. Ook maakte hij het monument ter herdenking van de brand, eenvoudigweg 'The Monument' geheten. Hij voerde ook enkele verbouwingen uit aan het Palace of Whitehall alvorens het complex afbrandde in 1698.
 
John Nash heeft een belangrijke architectonische bijdrage geleverd tijdens de Regency periode. Nash heeft onder andere Regent Street, Trafalgar Square en het Regent's Park ontworpen.
 
Postmodernistische wolkenkrabbers domineren de City en Canary Wharf. Norman Foster's 30 St Mary Axe is een markant kantoorgebouw in de City. Londen heeft 34 wolkenkrabbers die hoger dan 100 meter zijn.[40] Het hoogste gebouw van de stad is One Canada Square (235 meter)[41] Andere hoge gebouwen in de stad zijn 8 Canada Square, Tower 42 en Citigroup Centre.
 

Parken in Londen

Londen is een stad met veel groene longen. Er zijn meer dan honderd parken, waarvan acht koninklijke. Elke buurt heeft wel een park. Ze variëren van klein tot zeer groot en van wild tot gecultiveerd. De grote parken worden zorgvuldig onderhouden. Het meest bekende park is Hyde Park. Hier worden grote evenementen als Live 8 2005 en het buitengedeelte van de Last Night of the Proms georganiseerd. Belangrijke bezienswaardigheden in het park zijn Speakers' Corner en de Prinses Diana-herdenkingsfontein. De koninklijke parken zijn Hyde Park, Bushy Park, Green Park, Greenwich Park, Kensington Gardens, Regent's Park, Richmond Park en St. James's Park. Andere bekende parken zijn Holland Park, Alexandra Park, Battersea Park, Hampstead Heath en Kew Gardens.
 

Pleinen in Londen

Londen heeft een groot aantal pleinen, waarvan Piccadilly Circus, Trafalgar Square en Leicester Square de bekendste zijn. Piccadilly Circus is een belangrijk verkeersknooppunt, ontmoetingspunt en toeristische attractie. Het plein staat bekend om zijn lichtreclames en de fontein met het beeldje van Anteros, wiens uitbeelding vaak verward wordt met Anteros' tweelingbroer Eros.
Trafalgar Square is genoemd naar de zeeslag bij Trafalgar. Op het midden van het plein staat Nelson's Column. Deze zuil is ongeveer 54 meter hoog terwijl het beeld van Nelson zelf maar 5,5 meter hoog is. Onderaan de Column zijn vier bronzen reliëfs bevestigd. Deze beelden vier van Admiraal Nelson's zeeslagen uit. Verder bevindt zich er de kerk St. Martin-in-the-Fields en de National Gallery.
Leicester Square ligt in de uitgaanswijk West End en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Op het plein staan beelden van onder meer William Shakespeare, Isaac Newton en Joshua Reynolds.
 

Cultuur in Londen

In Londen staan veel voorname gebouwen. Een icoon voor Londen is de klokkentoren van de Big Ben, onderdeel van het Houses of Parliament.
Een historische plek is de Tower of London, die ondanks zijn naam geen toren is maar een grote vesting, waarvan de oudste delen stammen uit de elfde eeuw, niet lang na de Normandische invasie. In de geschiedenis fungeerde het bouwwerk onder meer als koninklijk paleis maar ook als gevangenis waar tegenstanders van de kroon werden vastgehouden. Tegenwoordig is het een museum, waar onder meer de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn. Tower Bridge ligt naast de Tower of London, waaraan de brug ook zijn naam dankt. Tower Bridge is één van Londens grootste toeristenattracties.
Het paleis Buckingham Palace is de Londense residentie van koningin Elizabeth II en haar echtgenoot prins Philip. In de stad en de nabije omgeving bevindt zich nog een groot aantal andere (voormalige) koninklijke residenties, zoals Frogmore, Hampton Court Palace, Kensington Palace en Windsor Castle.
Het reuzenrad London Eye en The O2 (voorheen Millennium Dome) behoren tot de nieuwste attracties van de stad. Het eerste biedt vanaf maximaal 135 een wijd uitzicht over de stad, het tweede is een groot evenementcomplex, waar onder andere popconcerten worden gegeven.
 

Musea en galerieën in Londen

Londen huisvest een groot aantal musea en kunstgalerijen. In de wijk South Kensington bevindt zich een cluster van musea, met het Natural History Museum, het Science Museum en het Victoria and Albert Museum. Het British Museum, gelegen in de wijk Bloomsbury, is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en heeft een grote verzameling historische objecten van over de hele wereld. Dichtbij het British Museum bevindt zich de British Library, een bibliotheek die meer dan 150 miljoen documenten in huis heeft.[42] Enkele andere musea omvatten het Imperial War Museum, het Bank of England Museum, Madame Tussauds en het London Transport Museum. De National Gallery heeft een veelomvattende collectie, met werken van onder andere Leonardo da Vinci, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals, Vincent van Gogh, Titiaan, Sandro Botticelli, Diego Velasquez, William Turner en Joseph Wright. De naastgelegen National Portrait Gallery is een museum met portretten van de belangrijkste personen uit de Britse geschiedenis. Ook Tate Britain en Tate Modern hebben grote en bekende collecties.
 
Sport
Het Wembley Stadium is het grootste overdekbare voetbalstadion in Europa
In 1908 en 1948 organiseerde Londen de Olympische Zomerspelen. In 2005 haalde de stad de organisatie voor de 2012 binnen. Londen zal hiermee de eerste stad zijn die drie keer de Zomerspelen heeft georganiseerd.[43] Andere grote evenementen in Londen zijn het tennistoernooi Wimbledon en de Marathon van Londen. In 2007 ging de Ronde van Frankrijk in Londen van start.
De populairste sport in Londen is voetbal, zowel wat betreft beoefenaars als toeschouwers. Er zijn dertien Londense voetbalclubs die uitkomen in de Football League, waarvan er vijf in de Premier League spelen: Arsenal, Chelsea, Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United. Er zijn dan ook heel wat voetbalstadions te vinden in en rond Londen. Het moderne Wembley-stadion is met een capaciteit van 90.000 personen het grootste overdekbare voetbalstadion in Europa. Het stadion werd in 2007 in gebruik genomen en verving het vorige stadion geopend werd in 1923. Wembley is onder andere de thuishaven van het Engelse nationale voetbalelftal. Ook worden de finales van de FA Cup, het nationale bekertoernooi, en de Challenge Cup, een Europese Rugby League-competitie, afgewerkt in het stadion. Het op een na grootste stadion van Engeland staat eveneens in Londen: het Twickenham Stadium heeft een capaciteit van 82.000 en is het thuisstadion van het nationale Rugby union-team.
 
Theater en muziek
Londen heeft een groot aantal theaters, met name geconcentreerd in de uitgaanswijk West End. Voorstellingen lopen in West End vaak uitzonderlijk lang, zo draaien bekende musicals als Les Misérables, The Phantom of the Opera en Cats er al meer dan twintig jaar. Het veruit langstlopende stuk is The Mousetrap. Deze voorstelling draait al onafgebroken sinds 1952. Enkele bekende theaters zijn het Globe Theatre, het New London Theatre, Old Vic, de Royal Albert Hall en het Royal Opera House. Londen is toonaangevend op het gebied van klassieke muziek en popmuziek. Met het London Symphony Orchestra en het Royal Philharmonic Orchestra heeft de stad twee orkesten van wereldklasse in huis. Grote platenmaatschappijen als Decca Records en EMI hebben Londen als thuisbasis. The Beatles namen hun grootste hits en albums op in de Abbey Road Studios. Londense bands en muzikanten als David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, The Who, Madness, Bloc Party en Coldplay zijn wereldwijd gerespecteerd. Londen is de bakermat van de punkmuziek. Londense bands als Sex Pistols en The Clash hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dit genre.
Er zijn meerdere conservatoria verspreid over de stad: Royal Academy of Music, Royal College of Music, Guildhall School of Music and Drama, en Trinity College of Music.
 
Eten en drinken
Londen kent een grote verscheidenheid aan restaurants als gevolg van de multi-etnische bevolking. Met name de wijken Soho en Chinatown zijn hierom bekend, maar ook de duurdere internationale keuken is over geheel centraal Londen verspreid. Vele gespecialiseerde toko's maar ook de grote warenhuizen verkopen van oorsprong uitheemse producten. Londen is 42 restaurants met één of meer Michelinsterren rijk. Bekende koks als Gordon Ramsey en Jamie Oliver hebben meerdere restaurants in de stad.
De Engelse pub is ook in Londen rijk vertegenwoordigd. Naast typisch Engelse biersoorten, zoals Ale, wordt hier ook het populaire, van het vasteland afkomstige lager geschonken. In veel pubs wordt ook eten verkocht. Vaak worden hier typisch Engelse gerechten als fish and chips, black pudding en pie and mash geserveerd.
Verkeer en vervoer
 
 
 
Wegverkeer in het centrum van Londen
Transport for London (TfL) is een overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het (weg)verkeer en (openbaar) vervoer in de Londense agglomeratie ('Greater London'). Het hoofdkantoor van TfL is ontworpen door Charles Holden en is gevestigd op 55 Broadway, nabij het St. James's Park in Londen. Zo'n organisatie is nodig, om de miljoenen mensen die dagelijks onderweg zijn in de stad, in goede banen te leiden.
 
Wegverkeer
Het verkeer in Londen bestaat voor een groot gedeelte uit taxi's en bussen, regulier verkeer wordt geweerd uit het centrum. De gemiddelde snelheid van het autoverkeer in het centrum van Londen is 17 km/u. Er is een tolheffing in het centrum, de London congestion charge. Ondanks de kilometerprijs voor autovervoer, is de stad erg druk met autoverkeer. Londen kent een systeem van ringwegen. De 188 kilometer lange M25, is de buitenste ring en heeft aansluiting op de rest van het snelwegennet in Groot Brittannië. De M20 verbindt Londen met de Kanaaltunnel. De M4 verbindt Londen, via Bristol met Wales. Het noorden is met de auto te bereiken via de M40 of de M1. De universiteitsstad Cambridge is bereikbaar via de M11. De M3 leidt richting de zuid-westkust.
Londen heeft ook een uitgebreid busnetwerk met onder andere de bekende rode dubbeldekkers. In Groot-Brittannië komen van oudsher veel dubbeldeksbussen voor. Vooral de rode bussen in Londen zijn erg bekend. Het beroemde type Routemaster, met open achterbalkon en conducteur, is eind 2005, op twee lijnen na, buiten dienst gesteld. Tegenwoordig zijn er bijna alleen nog dubbeldekkers met eenmansbediening en voorinstap.
Londen heeft kenmerkende zwarte taxi's (cabbies). Het traditionele, oudere model wordt geleidelijk vervangen door een moderner model, dat evenwel gebouwd is naar het voorbeeld van het oude taximodel. Er zijn ongeveer 23.000 taxi's in Londen.
 
Luchthavens
Met luchthaven Londen Heathrow beschikt Londen over het drukste vliegveld van Europa. Daarnaast wordt de metropool ook nog bediend door de luchthavens Londen City, Gatwick, Luton en Stansted. In 2006 passeerden in totaal 137 miljoen passagiers deze luchthavens.
Van de vijf luchthavens bevinden alleen Heathrow en City zich binnen de grenzen van Greater London. Gatwick, Luton en Stansted liggen buiten de grenzen van dit gebied, maar beschikken over goede vervoersverbindingen naar Londen. Londen Heathrow is direct aangesloten op het metronetwerk aan de Piccadilly Line; Londen City is onder andere verbonden met de rest van de stad via de Docklands Light Railway.
 
Spoorwegen
Londen is met 14 grote treinstations het belangrijkste spoorwegknooppunt van het Verenigd Koninkrijk. St. Pancras is het eindpunt van de Eurostar, die Londen via de Kanaaltunnel, met Parijs, Lille en Brussel verbindt. Waterloo Station is één van de drukste stations van Londen. Waterloo verbindt Londen met de regio's South West England en South East England. De andere stations zijn: Blackfriars, Cannon Street, Charing Cross, Euston, Fenchurch Street, King's Cross, Liverpool Street, London Bridge, Moorgate, Marylebone, Paddington en Victoria .
 
Metro
Londen heeft een uitgebreid metrostelsel, de Underground, bijgenaamd 'The Tube'. Er zijn twee systemen: de gewone metro en de DLR (Docklands Lightrail). De metro gaat vooral door het centrum, terwijl de DLR door de Docklands gaat. De metro rijdt op veel plaatsen nog op dezelfde lijnen als de oude stoomtreinen. De metro rijdt ongeveer iedere 5 minuten, terwijl de DLR ongeveer om de 10 minuten rijdt. De metro zal de komende jaren nog verder verbeterd worden, ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2012.
 
Plaats hier uw ervaringen over Londen


Sunweb Vakantie Aanbiedingen Sudtours Vakantie Aanbiedingen KRAS Vakantie Aanbiedingen

Mooie andere Plaatsen of Streken in Europa zijn:


Londen Vakantie Toerisme Stedentrip Toeristen Informatie Europa  Vakantie Bezienswaardigheden Londen  Londen Engeland Verenigd Koninkrijk In Groot-Londen Europese grenzen ongeveer miljoen grootste Koninkrijk Londen De wordt Theems Thames Valley rivier London Bridge worden breed getijdenwerking Barrier Westerham Heights hoogte Bromley Outer hoogste natuurlijke Inner Hampstead Heath borough Camden gebied km² heeft Londen Londen Relatief Sneeuw Waarschijnlijk Grote Brand gebouwen Romeinse Westminster Abbey Tower Brand De Inigo Jones Queen's House Greenwich Banqueting Palace Whitehall Christopher Paul's Cathedral Naast waarvan tegenwoordig monument Monument' architectonische tijdens Regency andere Regent Street Trafalgar Square Regent's Canary Wharf Norman Foster's wolkenkrabbers meter Canada Andere Citigroup Centre   Parken koninklijke groot parken grote evenementen Night Proms Belangrijke bezienswaardigheden Speakers' Corner Prinses Diana-herdenkingsfontein Bushy Green Kensington Gardens Richmond James's bekende Holland Alexandra Battersea Gardens   Pleinen aantal Piccadilly Circus Leicester bekendste toeristische Anteros Anteros' Eros Trafalgar genoemd plein staat Nelson's Column Nelson Onderaan Admiraal Verder Martin-in-the-Fields National Gallery Leicester beelden onder William Shakespeare Isaac Newton Joshua Reynolds   Cultuur Londen In staan Houses Parliament Een historische Normandische Tegenwoordig Britse naast Londens paleis Buckingham Londense Elizabeth Philip bevindt zoals Frogmore Hampton Court Windsor Castle Het Millennium Dome) attracties South musea Natural History Museum Science Victoria Albert British gelegen Bloomsbury museum Dichtbij Library Enkele Imperial England Madame Tussauds Transport Gallery Leonardo Vinci Rembrandt Johannes Vermeer Frans Vincent Titiaan Sandro Botticelli Diego Velasquez Turner Joseph Wright Portrait geschiedenis Britain Modern hebben Wembley Stadium Europa In Olympische Zomerspelen eerste Wimbledon Marathon Ronde Frankrijk zowel Football League Premier Arsenal Chelsea Fulham Tottenham Hotspur United Wembley-stadion personen overdekbare voetbalstadion Europa stadion Engelse nationale Challenge Rugby League-competitie Twickenham capaciteit uitgaanswijk Voorstellingen Misérables Phantom Opera Mousetrap theaters Globe Theatre Royal Symphony Orchestra Philharmonic Decca Records Beatles Studios David Bowie Kinks Rolling Stones Madness Party Coldplay bands Pistols Clash belangrijke bijdrage geleverd Academy Music College Guildhall School Drama Trinity Music   Eten Chinatown bekend verspreid restaurants één Michelinsterren Bekende Gordon Ramsey Jamie Oliver meerdere typisch centrum Londen Transport London') Charles Holden gevestigd Broadway organisatie mensen verkeer Ondanks autoverkeer kilometer Groot Brittannië Kanaaltunnel verbindt Bristol Wales Cambridge Groot-Brittannië Vooral bussen Routemaster buiten gesteld alleen dubbeldekkers taxi's model evenwel Londen   Luchthavens Met Heathrow Daarnaast Gatwick Luton Stansted luchthavens binnen Greater liggen goede Line; Docklands Light Railway   Spoorwegen Londen belangrijkste Pancras Eurostar Parijs Lille Brussel Waterloo Station drukste stations Blackfriars Cannon Charing Cross Euston Fenchurch King's Liverpool Moorgate Marylebone Paddington uitgebreid Underground Tube' Lightrail) metro terwijl lijnen rijdt minuten komende Spelen
 
 • Vakantie Aanbiedingen Sunweb
 • Vakantie Aanbiedingen Kras