Toerisme Zadar, Bezienswaardigheden Zadar, Vakantie Zadar.

Vakantie, Toerisme en Bezienswaardigheden Zadar


Vakantie naar Zadar en Toerisme en Zonvakantie in Zadar, u vindt hier alles over uw Vakantie of Zonvakantie naar Zadar of Toerisme in Zadar. Alle toeristische attracties en bezienswaardigheden in Zadar handig bij elkaar.
 

Vakantie, Toerisme en Bezienswaardigheden Zadar

Zadar is een havenstad in Kroatië aan de Adriatische Zee. De stad telde in 2006 82.680 inwoners.
Zadar heeft een lange en bewogen geschiedenis, waarin het behalve Kroatisch ook Romeins, Byzantijns, Hongaars, Venetiaans, Frans, Oostenrijks en Italiaans is geweest. Lange tijd is de stad bekend geweest onder haar Italiaanse naam Zara. Na de Tweede Wereldoorlog, waarin de stad werd gebombardeerd, vluchtten de Italiaanse inwoners naar Italië.
 
Zadar is rijk aan historische bouwwerken.
 

Toerisme in Zadar

De autovrije hoofdstraat, de 'Kalelarga' met boetiekjes en café's is de levensader van de stad. Links en rechts vind je schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen zoals de kathedraal Sveta Stosija en de ronde kerk Sveti Donat. De stad is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Noord-Dalmatië. De Kroatische stad heeft een rijke historische kern met Romeinse, Venetiaanse en Oostenrijkse invloeden. In en rond de stad zijn stranden te vinden met kristalhelder water. Zadar ligt op een smal schiereiland wat vroeger werd bewoond door Illyriers, maar de huidige plattegrond, met zijn rechte straten en het forum stamt uit de Romeinse tijd. Zadar werd een belangrijk minicipium en een handelshaven voor hout en wijn. In de directe omgeving van Zadar ligt de Zadar-Archipel, welke bestaat uit meer dan 300 eilanden, omgeven door kristalhelder water. De eilanden van de Zadar-archipel met mediterrane begroeiing zijn een paradijs voor watersportliefhebbers; boven water met vaarroutes langs de eilandjes en onder water interessante wrakken voor duikliefhebbers. Onderstaand vindt u een goed overzicht van deze schitterende archipel. 
 

Meer informatie over Zadar

Gebouwd volgens Romeinse urbanistische regels van een paar lange straten en veel kortere dwarsstraatjes die de stad in vierkante blokken verdelen, is de oude stad een schatkist met archeologische en monumentale schatten uit de antieke tijden, middeleeuwen en renaissance. Daarover vertellen vele kerkelijke en architectonische monumenten – de kerk van Sv. Donat waar in de zomer elke avond muziek van “De Muziekavonden” te horen is, het Romeinse Forum in de buurt van het hoofdplein, de Kalelarga – de langste en breedste straat, de kathedraal van Sv. Stošija, het Archeologische museum met uitzonderlijke schatten en vele andere monumenten van het cultureel-historisch erfgoed (de stadspoort, het arsenaal, kerken, musea…). 
 
In de stad met de mooiste zonsondergang in de eilandengroep met talloze eilanden en eilandjes die de stad tegen sterke winden beschermen, geniet u van de symfonie van het Zeeorgel en de prachtige lichten van de stedelijke installatie “De groet aan de Zon” in de buurt van de nieuwe aanlegplaats voor cruiseschepen. 
 
Zadar is een machtige culturele en economische stad aangenaam om in te wonen het hele jaar door, maar in de zomer toont hij pas zijn volle pracht. Bezoek traditionele voorstellingen of moderne evenementen zoals De nacht van de volle maan, Zadar uit je dromen, Millennium jump, Kalelarga art… Geniet van de mediterrane keuken, laat uw tong strelen door de maraskino (kersen likeur) en zwem bij de zandstranden in de omgeving!
Plaats hier uw ervaringen over Zadar


Sunweb Vakantie Aanbiedingen Sudtours Vakantie Aanbiedingen KRAS Vakantie Aanbiedingen

Mooie andere Plaatsen of Streken in Europa zijn:


Zadar Vakantie Toerisme Zonvakantie Bezienswaardigheden Zadar Zadar Kroatië Adriatische Kroatisch Romeins Byzantijns Hongaars Venetiaans Frans Oostenrijks Italiaans Lange geweest Italiaanse Tweede Wereldoorlog waarin Italië   Zadar Zadar De Links historische Sveta Stosija Sveti Donat toeristische Noord-Dalmatië Kroatische heeft Romeinse Venetiaanse Oostenrijkse Illyriers Zadar-Archipel kristalhelder water eilanden Zadar-archipel onder Onderstaand vindt Zadar Gebouwd lange straten Daarover Muziekavonden” Forum Kalelarga kathedraal Stošija Archeologische schatten monumenten eilandjes Zeeorgel prachtige “De Zon” buurt zomer Bezoek zoals volle Millennium Geniet mediterrane
 
  • Vakantie Aanbiedingen Sunweb
  • Vakantie Aanbiedingen Kras