Toerisme Sicilie, Bezienswaardigheden Sicilie, Vakantie Sicilie.

Vakantie, Toerisme, Bezienswaardigheden Sicilie


Toerisme in Sicilie, u vindt hier alles over Toerisme, Recreatie, Vakantie en Bezienswaardigheden in Sicilie. Alle toeristische informatie van Sicilie handig bij elkaar. Toerisme in Sicilie begint bij Toeristen Informatie Europa.

Vakantie, Toerisme, Recreatie, Bezienswaardigheden van Sicilie

 
Sicilië is een eiland en een autonome regio van Italië in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuidwesten van de op het Italiaanse vasteland gelegen regio Calabria, en ten noordoosten van het Noord-Afrikaanse land. De officiële Italiaanse en Siciliaanse naam is Sicilia. De Oud-Griekse naam Trinakria betekent "het eiland met de drie punten". Dit is tevens de naam van de vlag.
Tot de autonome regio Sicilië behoren ook, de Liparische of Eolische Eilanden, het eilandje Ustica, de Egadische Eilanden, het eiland Pantelleria en de Pelagische Eilanden. De laatste twee liggen voor de kust van Tunesië en horen geologisch tot het Afrikaanse continent. De eilandstaat Malta ligt ten zuiden van Sicilië.
 

Geschiedenis van Sicilie

De originele inwoners van Sicilië, voor de Griekse kolonisatie waren de Elymianen, Sicani en Sicelen. Van deze stammen zijn de Sicelen waarschijnlijk het laatst op het eiland aangekomen.
Sicilië werd later gekoloniseerd door Punische en Fenicische kolonisten uit Carthago en het oude Griekenland. Deze kolonisatie begon in de 8e eeuw voor Christus. Sicilië vomde toen samen met Zuid-Italië Magna Graecia. Er werden verschillende stadstaten gesticht op het huidige Sicilië, waaronder Gela, Agrigento, Selinunte, Himera en Messina.
 

Bevolking van Sicilie

Het eiland is vooral bekend van de grote aantallen immigranten die het heeft geleverd aan de Verenigde Staten, de oorsprong van de maffia. Maar niet alleen negatieve zaken maken het eiland bekend, het toenemende toerisme en de nog steeds zeer actieve vulkaan Etna.
[bewerken]Taal
Op Sicilië wordt naast het Italiaans ook Siciliaans gesproken, dat nauw verwant is aan het dialect van Calabria. Het Siciliaans wordt als een afzonderlijke taal beschouwd.
 

Bestuurlijke indeling van Sicilie

 
Sicilië bestaat uit negen provincies: Agrigento, Caltanissetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Syracuse, en Trapani
Tot 1818 bestond Sicilië uit drie zogenaamde valli die uit de Arabische tijd stamden: Val Demone, Val di Noto en Val di Mazara.
 

Geografie van Sicilie

Landschap

In het oosten, nabij Catania, bevindt zich de vulkaan Etna die als een enorme bult in het landschap alom aanwezig is. Daaromheen bevindt zich relatieve vlakte. Hier worden grote hoeveelheden fruit verbouwd. In west en centraal Sicilië wordt het landschap gedomineerd door heuvels. Opvallend is de droogte, in de zomer domineert de kleur goudbruin in de heuvels, met uitzondering van vele citroen- en sinaasappelplantages, vooral ten westen van Catania, waar bevloeiing aanwezig is.
 
In het noorden bevinden zich grote groene wouden.
Precies in het midden van het grote eiland ligt het wat grotere (eivormige) meer, het Lago Pergusa (1 bij 1,5 km), waaromheen het Autodromo di Pergusa loopt, een circuit voor autoraces.
Behalve het vulkanisme van de Etna, kent Sicilië in haar nabijheid ook nog de relatief kleine, maar zeer actieve, eilandvulkaan Stromboli, het noordelijkste van de Liparische of Eolische Eilanden.
 

Steden, gemeentes

De hoofdstad is Palermo.
Enkele andere grote steden zijn:
 • Catania
 • Syracuse
 • Messina

Enkele gemeentes op Sicilië zijn:

 • Alcamo
 • Avola
 • Corleone
 • Cefalù
 • San Giovanni la Punta
 • San Vito Lo Capo
 • Santo Stefano di Camastra
 • Linguaglossa
 

Cultuur van Venetie

Sicilië is in het brandpunt van de Middellandse Zee gelegen, en heeft dientengevolge veel culturele invloeden van diverse volkeren gekend. De desbetreffende volken hebben allen hun cultuurschatten achtergelaten. Een lijst van bezienswaardigheden van Sicilië is als apart hoofdstuk bijgevoegd. Tot de hoogtepunten behoren:
Griekse cultuurschatten in onder andere Agrigento, waaronder de fameuze Concordiatempel, Syracuse met zijn theaters, Selinunte en Segesta
 
In Taormina is een groot Grieks-Romeins theater.
De Dom van Monreale en de Cappella Palatina in Palermo zijn gebouwd in de zogenaamde Arabisch-Normandische kunststijl. Deze kunststijl is uniek voor Sicilië en bestaat uit Normandische Arabische en Byzantijnse elementen.
 
Romeinse mozaïeken zijn te bewonderen in de Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina.
Verder vindt men op beperktere schaal nog resten van de Arabische periode. Uit de Spaanse periode is vrij veel bewaard gebleven waaronder de Dom van Syracuse, de barokstad Noto en vele andere, vooral religieuze bouwwerken.
 

Klimaat van Sicilie

 
Op Sicilië is een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte regenrijke winters (gemiddelde temperatuur van februari is ongeveer 15 graden). Als men zich benedenwinds van de Etna bevindt, en deze nog bedekt is met sneeuw, kan het echter heel koel worden.
 

Vervoer in Sicilie

Er is een veerbootverbinding met Italië vanuit Messina. Deze veerboot wordt gebruikt door nachttreinen en een paar dagtreinen. Er zijn plannen om de veerboot te vervangen door een hoge brug. Dit dure project is echter omstreden en is al meermaals geannuleerd en opnieuw gestart, afhankelijk van wie er aan de macht is. Op het eiland is er het normaalspoornet van de FS en een smalspoorlijn, de FCE (Ferrovia Circumetnea), rond de vulkaan Etna.
Luchthavens zijn er in Catania, Palermo en Trapani. In Catania is er sinds 1999 een Metro die rijdt op een deel van de FCE spoorlijn.
 

Eten en drinken in Sicilie

 
Sicilië is, evenals Italië in het algemeen, zeer bekend om zijn pasta en pizza. Zie ook andere Italiaanse gerechten. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken.[bron?] Op Sicilië kan men ijs nuttigen op een andere manier dan in het vaste land van Italië: een waterig ijsje (soms met slagroom) wordt samen met een broodje geserveerd, het broodje dient men daarna in het ijsje te dopen, dit gerecht, doorgaans als ontbijt genuttigd, noemt men de "granita". Het ijs is soms verkrijgbaar in diverse smaken en is in veel bars of restaurants te verkrijgen, de lokale bevolking is er verzot op.
 

 

 

 

Plaats hier uw ervaringen over Sicilie


Sunweb Vakantie Aanbiedingen Sudtours Vakantie Aanbiedingen KRAS Vakantie Aanbiedingen

Mooie andere Plaatsen of Streken in Europa zijn:


Sicilie Toerisme Recreatie Vakantie Bezienswaardigheden Toeristen Informatie Europa Vakantie Sicilie   Sicilië Italië Middellandse Italiaanse regio Calabria Noord-Afrikaanse Siciliaanse Sicilia Oud-Griekse Trinakria eiland autonome Sicilië Liparische Eolische Eilanden Ustica Egadische Pantelleria Pelagische Tunesië Afrikaanse Malta Sicilië   Geschiedenis Sicilie De Griekse Elymianen Sicani Sicelen Punische Fenicische Carthago Griekenland kolonisatie Christus Zuid-Italië Magna Graecia Agrigento Selinunte Himera Messina   Bevolking Sicilie Het Verenigde Staten bekend Etna [bewerken]Taal Op Italiaans Siciliaans wordt Caltanissetta Catania Messina Palermo Ragusa Syracuse Trapani Tot Arabische Demone Mazara   Geografie Sicilie Landschap In vulkaan Daaromheen bevindt grote landschap Opvallend heuvels vooral aanwezig Pergusa Autodromo actieve Stromboli Eilanden   Steden Palermo Enkele Catania Syracuse Messina Enkele zijn Alcamo Avola Corleone Cefalù Giovanni Punta Capo Santo Stefano Camastra Linguaglossa   Cultuur Venetie Sicilië gelegen heeft cultuurschatten andere waaronder Concordiatempel Segesta   In Taormina Grieks-Romeins Monreale Cappella Palatina zogenaamde Arabisch-Normandische kunststijl bestaat Normandische Byzantijnse Villa Romana Casale Piazza Armerina Verder vindt Spaanse periode Sicilie   Op Zeeklimaat Sicilie Er veerboot echter Circumetnea) Etna Luchthavens Trapani Metro Tevens samen broodje ijsje diverse
 
 • Vakantie Aanbiedingen Kras
 • Vakantie Aanbiedingen Sunweb