Toerisme Graz, Bezienswaardigheden Graz, Vakantie Graz.

Onze Vakantie Aanbiedingen naar:

Graz

No videos available at the moment!Vakantie, Toerisme en Bezienswaardigheden Graz


 

Toerisme en bezienswaardigheden in Graz, u vindt hier alles over uw Stedentrip of weekendje weg naar Graz of over uw vakantie naar Graz. Alle toeristische attracties en bezienswaardigheden in Graz handig bij elkaar.
 

Toerisme en Bezienswaardigheden in Graz

Graz is de tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken (Steiermark). Ze telt ruim 250.000 inwoners en heeft de status van Statutarstadt. De stad is gelegen aan de Mur aan de voet van de Alpen. Graz was in 2003 de culturele hoofdstad van Europa. Graz is bekend om zijn historische binnenstad, de grootste middeleeuwse binnenstad in Midden-Europa. Deze is sinds 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Graz is een belangrijke industriestad (onder andere DaimlerChrysler) en een belangrijk economisch knooppunt voor de regio met onder meer vier universiteiten (40.000 studenten). De Technische Universiteit beschikt over een vermaarde architectuuropleiding.
Het symbool van Graz is de Uhrturm am Schlossberg, een klokkentoren die dankzij zijn ligging op de Schlossberg midden in de stad in grote delen van de stad zichtbaar is. Karakteristiek is dat de functie van de grote en kleine wijzer is omgedraaid. Vanwege de centrale ligging en het hoogteverschil ten opzichte van de stad diende de toren vroeger als belangrijk signaal voor de brandweer. Branden konden vanuit de toren gemakkelijk worden ontdekt. Als de torenklokken begonnen te luiden, was dit een teken voor de brandweer om uit te rukken.
Graz is de geboortestad van de componist Robert Stolz en zangeres Monika Martin. Ook filmster en gouverneur Arnold Schwarzenegger is in de buurt van Graz opgegroeid. Om die reden heette het Graz-Liebenau-Stadion, waar de clubs SK Sturm Graz en Grazer AK voetballen, van 1997 tot 2005 het Arnold Schwarzenegger-stadion. Controverse over Schwarzeneggers status als voorvechter van de doodstraf maakte hieraan een einde.
 

Kunst en cultuur

 
Musea
- Universalmuseum Joanneum
- Alte Galerie
- Neue Galerie
- Landeszeughaus
- Kunsthaus Graz
 
Beeldenpark
* Österreichischer Skulpturenpark
 

Verkeer en vervoer in Graz

Grazer Verkehrsbetriebe (GVB) exploiteert zes tramlijnen, een kabelspoorweg (Schloßbergbahn) en meerdere buslijnen. De stad is een knooppunt in het intercitynetwerk van de Oostenrijkse Spoorwegen en heeft rechtstreekse verbindingen met buurland Slovenië. Het centraal station van Graz ligt niet in het eigenlijke stadscentrum, maar op ongeveer 2 kilometer afstand hiervan.
Verder heeft de stad een eigen vliegveld, met onder andere lijndiensten op Wenen en Zürich. De stad ligt nabij de A2, die Wenen met Villach verbindt. Graz wordt verder ontsloten door de Pyhrn Autobahn (A9), die het Sloveense Maribor met Salzburg en Linz verbindt.
 
 
Bron: WiKiPedia.org (klik op de knop bron onderaan de site voor de totale bronvermelding)

 

Plaats hier uw ervaringen over Graz


Sunweb Vakantie Aanbiedingen Sudtours Vakantie Aanbiedingen KRAS Vakantie Aanbiedingen

Mooie andere Plaatsen of Streken in Europa zijn:


Stedentrip bezienswaardigheden Bezienswaardigheden Graz Graz Oostenrijk Stiermarken Statutarstadt Alpen hoofdstad Europa binnenstad Midden-Europa Werelderfgoedlijst UNESCO DaimlerChrysler) Technische Universiteit Uhrturm Schlossberg Karakteristiek grote Vanwege ligging belangrijk Branden toren brandweer Robert Stolz Monika Martin Arnold Schwarzenegger Graz-Liebenau-Stadion Sturm Grazer Schwarzenegger-stadion Controverse Schwarzeneggers status Universalmuseum Joanneum - Galerie - Landeszeughaus - Kunsthaus Graz   Beeldenpark * Skulpturenpark   Verkeer Graz Grazer Verkehrsbetriebe knooppunt Oostenrijkse Spoorwegen heeft Slovenië onder andere Wenen Zürich Villach Pyhrn Autobahn Sloveense Maribor Salzburg WiKiPediaorg
 
  • Vakantie Aanbiedingen Sunweb
  • Vakantie Aanbiedingen Kras