Toerisme Winterberg, Bezienswaardigheden Winterberg, Vakantie Winterberg.

Vakantie, Toerisme en Bezienswaardigheden Winterberg


Toerisme, wintersport en bezienswaardigheden in Winterberg, een overzicht van de toeristische mogelijkheden in Winterberg (Duitsland). Een actueel aanbod van de toeristische mogelijkheden en evenementen in Winterberg.
 

Toerisme in Winterberg

Winterberg is een plaats en gemeente in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, gelegen in het district Hoogsauerland. De stad telt 13.941 inwoners.
Naburige steden zijn onder andere Arnsberg, Bestwig, Brilon en Willingen.
 
Winterberg, gelegen in het Sauerland op 500 à 800 meter hoogte boven de zeespiegel, is het vanuit Nederland dichtstbijzijnde ski- en wintersportgebied; het is per auto in 3 à 4 uur te bereiken. Er worden zo nodig sneeuwkanonnen ingezet om matige sneeuwval te compenseren. Naast het skigebied heeft Winterberg ook een tweetal skischansen en een officiële rodel- en bobsleebaan. Een groot skigebied ligt rondom de berg Kahler Asten.
 

Andere Activiteiten in Winterberg

Motor rijden in Winterberg en omstreken. Zoals je weet is motorrijden rond om Winterberg in het hartje van het Sauerland hetgeen wat je één maal in je leven moet meemaken. De Motorroutes die zich laten leiden door de wonderschone bossen waarop je niet uitgekeken raakt. Of je nou 10, 20 of 100 kilometer wilt rijden het is allemaal zo uitgestreken langs die vele kleine artistieke gezellige dorpjes waar je de gemoedelijke sfeer van de bevolking kun beproeven.
 
De meeste mensen komen naar Winterberg omdat er altijd wat te doen is. Een aantal mogelijkheden: De Olympische bobslee en rodelbaan, het biathlon trainingscentrum, het Olympische vuur uit 1994, sledehonden wedstrijden, Fort Fun, verschillende mountainbike-parcours plus een speciaal mountainbike centrum, skeelerbaan, hete luchtballonvaarten, paard en wagen tochten, paardenslee tochten, jachtfeesten, verschillende kuurbaden met concerten en aparte feesten, volksdanspartijen, theatervoorstellingen, boottochten, disco's, para-gliden, deltavliegen, schaatsen op een baan of buiten, wandelen, een golfbaan met 9 of 18 holes, tennisbanen binnen en buiten, surfmogelijkheden, bergbeklimmen, paardrijden, minigolfbaan, kegelen, vissen, schieten, hardlopen, squashbanen, alpineskiën voor beginners en gevorderden, FIS pistes, een groot langlaufnetwerk, après-ski faciliteiten en nog veel meer.
 
 

 

Plaats hier uw ervaringen over Winterberg


Sunweb Vakantie Aanbiedingen Sudtours Vakantie Aanbiedingen KRAS Vakantie Aanbiedingen

Mooie andere Plaatsen of Streken in Europa zijn:


Winterberg Toerisme toeristische mogelijkheden Winterberg   Toerisme Winterberg Winterberg Duitse Noord-Rijnland-Westfalen Hoogsauerland Arnsberg Bestwig Brilon Willingen   Winterberg gelegen Sauerland Nederland à Naast skigebied Kahler Asten   Andere Activiteiten Winterberg Motor Zoals Motorroutes rijden Olympische tochten verschillende buiten groot
 
  • Vakantie Aanbiedingen Kras
  • Vakantie Aanbiedingen Sunweb